Om oss

Nesodden Sangkor ble stiftet 10. mars 1965 og har sitt utspring i et prosjektkor fra innvielsen av Samfunnshuset på Tangen. Vi er et lokalt amatørkor med rundt 35 aktive medlemmer som siden januar 2016 er under ledelse av dirigent Mick Aspen Melby.

Vi legger vekt på et variert repertoar, og synger fra de fleste musikksjangere.

I tillegg til konserter i lokalmijøet, ser koret det som en viktig del av sin virksomhet å utvikle sangere – både individuelt og i gruppe. For å bygge et kvalitetsbevisst læringsmiljø, engasjerer koret profesjonelle instruktører/dirigenter med et høyt musikkfaglig nivå.

Nesodden Sangkor har fremført flere store verk med orkester og solister både i og utenfor bygda de siste årene, som for eksempel:

• Zigeunerlieder & Liebeslieder av Johannes Brahms med dirigent Stefan Zlatanos.
  • Carmina Burana av Carl Orff med dirigent Gry Sagmo Aglen, Kammerkoret Choriolis.
  • Messe for en Såret Jord av Kjetil Bjørnstad med dirigent Gry Sagmo Aglen og med Kjetil Bjørnstad på piano.
  • Requiem av Maurice Duruflé med dirigent Gry Sagmo Aglen.
  • Messe i D-dur av Antonín Dvřák med dirigent Håkon Nystedt, som nå blant annet leder Oslo Kammerkor.
  • Gloria av Antonio Vivaldi med dirigent Håkon Nystedt.
  • Requiem av Gabriel Fauré med dirigent Trond Reinholdsen, som nå leder vokalensamblet Nordic Voices.

Forside festskriftI forbindelse med korets 50-års jubileum ble det laget et festskrift som omhandler korets historie. Du kan lese hele festskriftet på denne lenken som vises i grønn skrift under. Festskrift_Nesodden_Sangkor_50_aar